Покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић обишао повређене у Општој болници у Зрењанину

Он је посебно истакао чињеницу да је током ноћи одмах након инцидента у Општу болницу Зрењанин самоиницијативно дошло 30 лекара и здравствених радника који су до јутра радили тријажу повређених и који су, како је казао, знатно допринели да број погинулих не буде већи.

Гојковић је у име Покрајинског секретаријата за здравство и у име свих здравствених установа на територији покрајине и Републике Србије изразио саучешће породицама настрадалих.

Директорка Опште болнице у Зрењанину др Гордана Козловачки након обиласка повређених заједно са Гојковићем и потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем, рекла је новинарима да је током ноћи у тој болници оперисано осам повређених, што је, како је казала, знатно помогло да број жртава не буде већи.

“Сви пацијенти који су збринути у Зрењанину нису у животној опасности, а морам да истакнем одличну сарадњу између полиције и здравствених служби које су у тако тешкој и неочекиваној ситуацији реаговали на најбољи могући начин чиме су показали да је систем тог функционисања положио испит”, рекла је Козловачки изразивши саучешће породицама настрадалих.