Квалитетнија дијагностика у општој болници у Сремској Митровици

„Веома је битно да Општа болница у Сремској Митровици има добру медицинску опрему да би била у могућности да пружи адекватну како дијагностику, тако и лечење пацијената. С тим у вези ће Покрајински секретаријат за здравство и Покрајинска влада у наредном периоду да учине све напоре да се што боље и квалитетније опреми ова болница, да набавимо и нови ЦТ апарат најновије технологије, а све у циљу унапређења дијагностичких процедура у сремскомитровачкој болници ка којој гравитира око 350.000 грађана,“ нагласио је секретар Гојковић. Осврћући се на застарелост медицинске опреме и кварове са којима се свакодневно суочавају запослени митровачке болнице, др Гојковић је додао да ће Покрајински секретаријат за здравство помоћи да се у најскорије време поправи покварени ЦТ апарат.
Захваљујући средствима Управе за капитална улагања АП Војводине, Општа болница је у последње две године набавила неопходну медицинску опрему укупне вредности 45.508.732,98 динара.

„Управи за капитална улагања АП Војводине су достављени прегледи потреба здравствених установа на територији Војводине и у наредном периоду ћемо, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство, утврдити приоритете улагања у области здравствене заштите. У складу са висином расположивих средстава у покрајинском буџету, направићемо план улагања у здравство за 2016. и 2017. годину како бисмо грађанкама и грађанима Војводине обезбедили квалитетнију здравствену заштиту“, нагласио је у изјави новинарима директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић. У Служби за радиолошку дијагностику митровачке болнице, годишње се уради око 37.000 рендген дијагностичких процедура. С обзиром на повећани број пацијената којима је потребна ова болничка услуга, пуштањем у рад новог рендген апарата биће не само смањен број пацијената који чекају на овај специјалистички преглед, већ и омогућена квалитенија дијагностика и успешније лечење. Одсек за односе са јавношћу Управе за капитална улагања ап Војводине.